Klopp stelt de buitenwereld gerust over Gakpo: 'Met hem gaat echt alles goed'

28-01-2023 10:33

Alles gaat goed met Cody Gakpo bij Liverpool. Dat heeft Jürgen Klopp verzekerd tijdens een persmoment. De Oranje-international krijgt kritiek omdat hij niet scoort, maar volgens de Duitse manager hoeft men zich daar geen zorgen om te maken.

Voordat Gakpo bij de club kwam kende Liverpool een tijdperk met drie aanvallers die geweldig op elkaar waren ingespeeld: Mohammed Salah, Sadio Mané en Roberto Firmino. Volgens Klopp is het lastig om opnieuw zo’n drie-eenheid te vormen. "Het was een goed op elkaar ingespeelde machine. We kunnen niet verwachten dat we zomaar op ons oude niveau zitten en met 5-0 winnen. We moeten hard werken, niemand wil het horen maar het is zo."

Met Gakpo heeft Klopp een speler binnengehaald die multifunctioneel is. "Met Cody hebben we opnieuw een speler die heel waardevol is. Hij kan op de vleugel spelen en in het midden. Aan de bal is hij goed en qua afmaken is hij sensationeel", aldus de manager, die zijn aanwinst prijs om de 'effort' die hij in wedstrijden steekt. "Aan de bal is hij goed en qua afmaken is hij sensationeel, maar in de wedstrijden is het soms een beetje overhaast."

Dat Gakpo nog genoeg tijd heeft om zich te laten zien bij Liverpool, staat vast. "Hij heeft een lang contract hier dus ik ben blij. Mensen zeggen dat hij niet scoort en wat iedereen daar van vindt is allemaal prima, maar met hem gaat het goed. Het is een slimme jongen, hij leert en luistert goed", besluit hij.