Het Senegalees elftal: álles wat je moet weten over de tegenstander van Oranje

21-11-2022 13:30 Laatste update: 13:30
2

De openingswedstrijd van het Nederlands elftal op het WK in Qatar komt steeds dichterbij. Senegal is in het Al Thumama Stadium de tegenstander. VoetbalNieuws licht het elftal van bondscoach Aliou Cissé voor je uit.

Eerder werd bekend dat Senegal met Sadio Mané de grootste voetballer uit het land moet missen. Mané is topscorer van het Senegalese elftal met 33 goals in 92 interlands. Bovendien gaf de aanvaller twintig assists. De Afrikaans voetballer van het jaar raakte in zijn laatste duel bij Bayern München voor het WK geblesseerd aan zijn kuit.

Het Nederlands elftal is de gedoodverfde favoriet om eerste te worden in de groep, maar Senegal moet zeker niet worden onderschat. Het Afrikaanse land staat achttiende op de FIFA-wereldranglijst en is de titelhouder van de Afrika Cup. In de finale waren Mané en co. te sterk voor het Egypte van Mohamed Salah.

De kans is groot dat Senegal naast Mané nog een speler moet missen. Linksback Ismail Jakobs lijkt niet speelgerechtigd te zijn. De verdediger van AS Monaco is de zoon van een Senegalese vader en een Duitse moeder en speelde al twee oefeninterlands voor Senegal, maar het papierwerk zou nog niet in orde zijn.

Senegal speelt in een andere formatie dan het Nederlands elftal van bondscoach Louis van Gaal. Het elftal van Cissé speelt in een verdedigende 4-3-3-opstelling, met de verdedigend ingestelde Idrissa Gueye, Cheikhou Kouyaté en Nampalys Mendy op het middenveld. Of het trio ook tegen Nederland in de basis staat, is nog onbekend.