Administratief geblunder bij Senegal: ook linksback Jakobs lijkt WK te missen

20 november om 11:08

De Senegalese bondscoach Aliou Cissé kampt nogal wat kopzorgen. Na het definitieve uitvallen van Sadio Mané lijkt ook linksback Ismail Jakobs niet in actie te kunnen komen. De speler van AS Monaco zou namelijk niet eens speelgerechtigd zijn.

Dat meldt onder meer Voetbal International zondagochtend. Jakobs is een zoon van een Senegalese vader en Duitse moeder en werd in september voor het eerst opgeroepen voor de selectie van zijn vaderland. Hij speelde in twee oefenwedstrijden, maar het nodige papierwerk zorgt voor onduidelijkheden.

Zo zou Senegal al hebben besloten dat Jakobs in ieder geval niet tegen Nederland in actie zal komen. Daarom is vervanger Moussa N'Diaye van Anderlecht opgeroepen. Senegal heeft nog 24 uur voor aanvang van het eerste groepsduel de tijd om de selectie aan te passen. Dat zou betekenen dat de definitieve wijziging voor zondag 17.00 uur binnen moet zijn bij de FIFA.

Jakobs werd echter niet gezien als potentiële basisspeler tegen Oranje. De linksbackpositie lijkt vooralsnog weggelegd voor Fodé Ballo-Touré van AC Milan.