Nieuws

Van Gaal snapt Mané-frustratie Senegal en bevestigt reserverol Memphis

Van Gaal snapt Mané-frustratie Senegal en bevestigt reserverol Memphis

20-11-2022 13:04 Laatste update: 13:09

Louis van Gaal erkent dat de blessure van Sadio Mané een groot gemis is voor Senegal. Daarnaast haalt de bondscoach aan dat Oranje met Memphis Depay ook zijn topscorer mist. Daarmee bevestigt de trainer dat Depay niet zal starten tegen Senegal.

"Ik denk dat Mané een bijzondere voetballer is", begint Van Gaal op de persconferentie. "Ik wilde hem ook al toen ik de manager was van Manchester United zat. Toen hij nog bij Southampton zat wilde ik hem. Hij kan een wedstrijd openbreken. Ik denk dat Senegal hem erg mist en ik denk dat dat ook geldt voor ons. Wij missen onze topscorer en assistkoning (Depay, red.)."

"Wij hebben een gemis dat Depay niet speelt en zij dat Mané niet speelt", vervolgt Van Gaal. "Zo zie ik de wedstrijd tegemoet."

Virgil van Dijk vindt het vooral sneu voor zijn oude teamgenoot. "Ik weet hoe hard hij hier voor heeft gewerkt en hij is belangrijk geweest voor Senegal. Het is zwaar en het gaat een groot gemis voor hen zijn. Wij moeten daarvan zien te profiteren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!