Veerman hoorde van voorselectie Oranje van verrassende bron: 'Heb staan juichen'

03-09-2022 23:54

Het is voor Joey Veerman een week van ups en downs. De spelverdeler van PSV verloor zaterdag op bezoek bij FC Twente, maar werd eerder in de week voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De Volendammer hoorde dat nieuws van een onverwachte bron. 

Na het teleurstellende duel met FC Twente verscheen Veerman voor de camera's van ESPN om onder meer zijn plek in de voorselectie te bespreken. "Het moment dat ik het te horen kreeg, was heel mooi", begint Veerman. "Ik zat in de auto en werd gebeld door mijn moeder. Ze vroeg of het echt waar was. Ik zei: ik weet het eigenlijk niet. Daarna las ik al mijn appjes en stond ik ertussen."

"Dat besef is er dan nog niet", vervolgt de speler. "Ik heb redelijk hard gejuicht. Ook al is het een voorselectie, voor mij is het heel mooi dat ze me zien en dat ik daar nu al bijzit, nadat ik eigenlijk drie jaar geleden bij Volendam speelde", besluit Veerman. In de 32-koppige selectie van Louis van Gaal debuteren naast Veerman ook Kenneth Taylor, Brian Brobbey, Pascal Struijk en Andries Noppert.