Summerville is niet te stoppen: wederom twee keer trefzeker voor Leeds

23 april - 11:45

Crysencio Summerville is dit seizoen niet te stoppen bij Leeds United. Tegen Middlesbrough FC liet hij maar weer eens zijn kwaliteiten zien en was hij twee keer trefzeker. In het cruciale duel om promotie ricnting de Premier League te verdienen won Leeds United met 4-3.

Het is zeker niet de eerste keer dit seizoen dat Summerville twee keer trefzeker is. Beide doelpunten zorgden ervoor dat zijn seizoenstotaal in de Championship steeg naar negentien. Eerder werd hij al uitgeroepen tot Speler van het Jaar op het tweede niveau van Engeland en gezien zijn cijfers is dat niet bijzonder. Naast zijn negentien treffers leverde de buitenspeler ook nog eens negen assists af.

In de Championship is de strijd om een ticket voor de Premier League spannender dan ooit. De eerste twee ploegen promoveren direct naar het hoogste niveau en hoeven geen play-offs te spelen. Door de overwinning heeft Leeds United nu de tweede plek in handen. Het heeft één punt achterstand op koploper Leicester City en het staat één punt voor op nummer drie Ipswich Town. Wel hebben de Lilywhites één wedstrijd meer gespeeld.

In de 61ste minuut tekende Summerville met een mooie krul voor de 4-2, maar hij scoorde ook de eerste treffer van Leeds. Aan de hand van Isaiah Jones was Middlesbrough al vroeg op voorsprong gekomen. Een strafschop in de veertiende minuut was de mogelijkheid voor Leeds om weer naast de thuisploeg te komen en zonder te twijfelen schoot Summerville binnen. Het was de vierde penalty die hij dit seizoen benutte.