Blessureleed bij PSV houdt aan: Bosz deelt medische update in aanloop naar Vitesse

12 april - 12:54 Laatste update: 13:45

PSV-coach Peter Bosz kan zaterdagmiddag nog niet beschikken over Ismael Saibari en Ricardo Pepi. Dat vertelde hij vrijdagmiddag op de persconferentie van de Eindhovenaren, die het thuis opnemen tegen Vitesse.

Saibari ligt sinds eind februari al uit de roulatie bij PSV en maakte tegen NEC weer deel uit van de selectie, maar kreeg te maken met een terugslag. Pepi was alleen afgelopen zaterdag tegen AZ (5-1 winst) afwezig. Daartegenover staat mogelijk de terugkeer van Hirving Lozano, wiens fitheid op basis van de training van vrijdag wordt beoordeeld.

Ook Isaac Babadi, die donderdag op krukken De Herdgang verliet, wordt onderzocht. "Zoals hij gisteren weg ging, zal hij er niet bij zijn, maar de precieze ernst van de blessure is niet duidelijk", aldus Bosz, die ook op de situatie van hekkensluiter Vitesse inging, zijn oude club. "Het is al raar dat een club als Vitesse op een degradatieplek staat, maar dat de club in zijn voortbestaan wordt bedreigd, is nog veel erger. Dat is niet te geloven. Ik heb daar zulke mooie jaren gehad. Als je dan dit hoort, doet dat echt pijn."

PSV – Vitesse begint zaterdagmiddag om 16.30 uur in het Philips Stadion. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.