Kritische Bosz blikt terug op topper: 'We hadden die wedstrijd moeten winnen'

7 maart - 13:59

Peter Bosz vindt dat PSV afgelopen zondag van Feyenoord had moeten winnen. De coach van de Eindhovenaren gebruikt vooral het verschil in de aanloop naar het topduel als argument. Uiteindelijk werd er met 2-2 gelijk gespeeld.

Bosz toonde zich zondag na afloop kritisch op zijn ploeg. "Dat komt omdat ik vind dat we die wedstrijd hadden moeten winnen. Dat vind ik nog steeds, omdat wij een betere aanloop hadden dan Feyenoord. Wij hadden twee wedstrijden minder in de afgelopen twee weken, zij hebben een verlenging gehad en een wedstrijd tegen Groningen. Allerlei ingrediënten om met een gigantische intensiteit tegen Feyenoord te winnen."

"Die intensiteit hebben we wel getracht", legt Bosz donderdag uit op de persconferentie. "Ik vond ook wel dat wij in de eerste helft de kansen hebben gehad om op een duidelijke voorsprong te komen. Het was jammer dat we zelf die gelijkmaker weggeven, en misschien ook wel een beetje pech met twee ballen op de paal. Maar ik vond ook dat we heel slecht aan de tweede helft begonnen. Dat mag ons niet overkomen. Dus ja, pech, maar sommige dingen hadden we ook beter moeten doen."

PSV speelt vrijdagavond om 20.00 uur in De Adelaarshorst tegen Go Ahead Eagles. Dat duel is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.