De Jong wil 'stadion in de brand' tijdens bekerclash: 'Moet je maar eens opletten'

27 februari - 13:15

Henk de Jong wil dinsdagavond het stadion van Cambuur 'in de brand krijgen' voor de halve finale van de KNVB Beker tegen NEC. De Friezen kunnen zich bij een zege voor de eerste keer in de clubgeschiedenis plaatsen voor de eindstrijd in De Kuip.

"Als trainer ben je alleen maar aan het denken hoe je de wedstrijd kunt winnen. Maar je probeert ook wel iets te creëren van hé, geniet er ook van wat er nu gebeurt en laat je meeslepen", aldus De Jong voor de camera’s van ESPN.

"Als morgen het fluitje gaat, dan gaan we ervoor en we proberen het stadion in de brand te krijgen. Moet je maar eens opletten wat er gaat gebeuren. Ik weet al van de supporters waar ze mee bezig zijn. Je moet ook een beetje geluk hebben, daar kunnen keepers ook heel belangrijk in worden", aldus de oefenmester, doelend op een mogelijke strafschoppenserie.

SC Cambuur – NEC begint dinsdagavond om 20.00 uur. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.