Bosz verklapt basisplek van PSV'er tegen Arsenal: 'Maar niet heel ander elftal'

11-12-2023 12:25 Laatste update: 13:57

Malik Tillman start sowieso voor PSV in het Champions League-duel met Arsenal, verklapt trainer Peter Bosz. De Amerikaan is zijn plek al zeker, maar de trainer wil verder niet op al te veel plekken wijzigen tegen The Gunners

Bosz stelt maandag op de persconferentie in aanloop naar het duel dat Tillman start. De trainer trapt echter wel op de rem. "We gaan tegen Arsenal niet een heel ander elftal in het veld sturen. Maar jongens die het goed doen vanaf de bank moet je het wel gunnen te spelen. Morgen is daarvoor de gelegenheid", aldus Bosz.

PSV heeft zich door de zege op Sevilla al gekwalificeerd voor de achtste finales van het miljardenbal en kan daarom experimenteren tegen PSV. Wat er wel op het spel staat is de winstpremie van 2.8 miljoen euro. PSV staat komende zondag tegenover AZ in de Eredivisie en is dichtbij het winstreeksrecord, daarom zal Bosz de komende dagen flink moeten puzzelen met zijn opstelling. 

Of Jordan Teze wedstrijdfit is, moet nog blijken, aldus Bosz. "Teze gaat met ons meetrainen. Ik wil na de training weten of hij honderd procent is. Dat is nodig om te kunnen spelen", besluit Bosz.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.