Ten Hag verdedigt Onana ondanks grove fouten: 'Het draait enkel om het team'

30-11-2023 08:47

Manchester United wist het woensdagavond niet voor elkaar te krijgen om als winnaar van het veld te stappen tegen Galatasaray. Erik ten Hag verdedigt zijn speler, met name André Onana die in de fout ging.

United kwam 0-2 voor en na de 1-2 werd het ook nog 1-3. De ruime voorsprong werd niet omgezet in een overwinning aangezien de eindstand werd bepaald op 3-3. Met name de blunder van Onana bij de 2-3 was pijnlijk te noemen. "Ik denk dat we als team goed speelde", begint Ten Hag op de persconferentie. "We winnen samen en we verliezen samen. Ik zie vooruitgang in het team en haal veel positieve punten uit deze wedstrijd. Soms speelde we hoe ik ze wil zien spelen. Het was proactief, dynamisch en dapper. En we scoorden mooie doelpunten."

Ondanks de mooie woorden, kon Ten Hag niet om Onana heen. "Hij is oke. Maar zoals ik al zeg, het draait niet om het individu. Tuurlijk, sommige individuele fouten maken het verschil en we moeten daarvoor de verantwoordelijkheid pakken. Maar het draait om het team en dit team is goed. Alle spelers zijn goed en ze horen er bij te zitten want het zijn allemaal geweldige voetballers."