Bosz met andere perceptie over Oranje-speler van PSV: 'Te kritisch aangepakt'

24-11-2023 15:03 Laatste update: 15:31

Peter Bosz vertelt op de persconferentie in aanloop naar het duel met Twente dat hij vindt dat Jerdy Schouten veel te kritisch is aangepakt na zijn optreden voor het Nederlands elftal. De middenvelder stond in de basisopstelling tegen Ierland en kon op de nodige kritiek rekenen.

Schouten werd door sommige toonaangevende figuren uit de voetbalwereld flink aangepakt. Zo waren Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk niet helemaal tevreden met wat ze in de eerste helft van de PSV'er hadden gezien en ging René van der Gijp ook flink los bij Vandaag Inside. "Ik heb nog nooit iemand de eerste zes ballen in de wedstrijd zo in zien leveren", klonk het.

"Ik vind dat hij veel te kritisch is aangepakt", vertelt Bosz, die gelijk het positieve ervan belicht. "Misschien is het wel gunstig als mensen zich verassen en verbazen over als ook hij eens een bal verspeelt." Verder vertelt de trainer dat hij denk dat het niveau van PSV dicht tegen het Nederlands elftal aan zit. "Ik denk dat wij daar ondertussen met ons elftal dicht tegenaan schurken en hij doet het bij ons uitstekend", besluit de oefenmeester van de Eindhovenaren, die zijn ploeg zaterdagavond om 18:45 ziet aftrappen tegen Twente.