Nottingham Forest wint miljoenenduel en keert na 23 jaar weer terug in de PL

29-05-2022 19:34

Nottingham Forest keert na 23 jaar terug in de Premier League. De Engelse club, met een zeer rijke historie, won zondag op Wembley van Huddersfield Town. Een eigen goal van Chelsea-huurling Levi Colwill was het enige doelpunt: 0-1.

De nummers drie en vier van het Championship waren in de halve finales van de play-offs te sterk voor Luton Town en Sheffield United. In de finale was het Nottingham dat aanvallender voor de dag kwam dan Huddersfield, waar Carel Eiting ontbrak. Tot veel kansen kwam het niet, maar pal voor de rust kwam Nottingham tochop voorsprong. Colwill werkte de bal op ongelukkige wijze tegen de eigen touwen: 0-1.

In de tweede helft kwamen The Terriers wat sterker voor de dag, maar tot veel kansen leidde dit niet. Scheidsrechter Jon Moss en de VAR hadden het druk. Huddersfield kreeg namelijk twee discutabele penalty momenten voor de kiezen. In beide gevallen was er sprake van contact, maar niet genoeg om de bal daadwerkelijk op de stip te leggen.

Het betekent dat Nottingham na 23 magere jaren weer tot de elite van het Britse profvoetbal behoort. Onder manager Brian Clough behoorde de club eind jaren zeventig, begin jaren tachtig tot de beste van Europa, met twee Europa Cup-zeges op rij. Na de degradatie in 1999 zakte men echter ver weg, maar nu lonken de Premier League-miljoenen weer.