Nieuws

Gerbrands bleef contract bij PSV trouw: 'Twee Premier League-clubs meldden zich'

Gerbrands bleef contract bij PSV trouw: 'Twee Premier League-clubs meldden zich'

29-05-2022 11:17

Toon Gerbrands verliet op 15 mei PSV als algemeen directeur, maar in de acht jaar dat Gerbrands de functie bekleedde, kwamen er veel aanbiedingen vanuit het buitenland. De algemeen directeur kon het viervoudige verdienen in Engeland, maar bleef liever zijn verbintenis in Eindhoven trouw. 

Dat laat Gerbrands weten tijdens Goedemorgen Eredivisie. "Ik beloof dat ik als ik een bepaalde periode teken, wie zich ook meldt en wat er ook gebeurt, dan blijf ik daar. Dat is mijn vrijheid en rust die ik heb op dat moment."

"Er was regelmatig interesse. Er hebben in die periode twee Premier League-clubs gebeld met de vraag of ik daar directeur wilde worden. Die gesprekken gaan dan heel kort: wil je op gesprek komen?, en ik zeg 'nee'."

"Een directe nee", vervolgt Gerbrands. "Toen zeiden ze: maar je kan vier keer zo veel verdienen. Omdat ik commitment had gegeven aan de club waar ik werkte. Ik ben geen job hopper. Als je naar zo'n club gaat, krijg je zo'n moderne bed and breakfast. Die prijs wil ik ook niet betalen", besluit Gerbrands. Marcel Brands volgde Gerbrands medio mei op. Voor zijn avontuur bij PSV was Gerbrands twaalf jaar lang algemeen directeur bij AZ.