Nieuws

Liverpool-duo wil zich revancheren tegen Real: Ergste moment uit mijn carrière

Liverpool-duo wil zich revancheren tegen Real: "Ergste moment uit mijn carrière"

28-05-2022 09:15

Virgil van Dijk en Mohamed Salah zijn uit op revanche tegen Real Madrid. In de Champions League-finale van 2018 ging Liverpool onderuit tegen de Madrilenen. Het duo benadrukt hoe belangrijk de finale van zaterdagavond is.

Vier jaar geleden verloor de ploeg van Jürgen Klopp met 3-1. Het was de eerste Champions League-finale voor Van Dijk, die zaterdag alweer zijn derde uit zijn carrière speelt. "Het zal heel erg veel betekenen. Waarschijnlijk nog meer dan toen we in Madrid speelden, ook al was dat de eerste keer dat we de Champions League wonnen (Liverpool versloeg Tottenham Hotspur in de finale van 2019 in Madrid, red.)", zegt hij tegen de internationale tak van ESPN. "Natuurlijk zou het door mijn blessure van vorig seizoen een extra speciaal gevoel geven als het ons lukt. We zijn er nog niet. Het zal erg zwaar worden."

Salah hield naast het verlies ook nog een ernstige blessure aan het duel over. De Egyptenaar werd in de mangel genomen door de geslepen Sergio Ramos, met een snelle wissel als gevolg. "Dat was het ergste moment uit mijn carrière", zegt de flankspeler op het persmoment van vrijdag. "In die periode was ik erg down. Dan na dertig minuten gewisseld moeten worden, is het ergste wat er kan gebeuren voor een voetballer. Ik was in het ziekenhuis en hoorde het resultaat van Hendo (Jordan Henderson, red.). Ik dacht: op deze manier kunnen we niet verliezen. Ik heb nog nooit zo'n gevoel gehad in het voetbal."