Nieuws

Driessen complimenteus: 'Feyenoord heeft zijn zelfbewustzijn en uitstraling terug'

Driessen complimenteus: 'Feyenoord heeft zijn zelfbewustzijn en uitstraling terug'

27-05-2022 07:51

Valentijn Driessen is van mening dat Feyenoord terug kan kijken op een geweldig seizoen, ondanks het verliezen van de finale van de Conference League. De chef voetbal van De Telegraaf ziet dat trainer Arne Slot een enorme verandering teweeg heeft gebracht bij de Rotterdammers.  

'Als de kruitdampen zijn opgetrokken en de enorme domper van de verloren Conference League-finale tegen AS Roma is verwerkt, mogen alle Feyenoorders op hun vakantieadres terugkijken op een geweldig seizoen', zo start Driessen in zijn column in De Telegraaf. 'Met de gedachte dat een hoofdprijs een ultieme beloning zou zijn geweest. Maar tegelijkertijd dat een trofee niet heilig is, hoezeer buitenstaanders en aanhangers van de Mourinho-doctrine dat ook verkondigen.'

Feyenoord won geen prijzen, maar zette zichzelf wel weer op de kaart in Nederland en daarbuiten en liet goed spel zien. 'Het genoegen nemen met attractief, aanvallend voetbal kan wellicht gekenschetst worden als een Nederlandse voetbalziekte; het voelt niet als een last om die te dragen. Ook niet voor Feyenoord-fans, zo bleek', schrijft Driessen. 

Fans zijn trots op Feyenoord, ondanks de nederlaag in de finale, stelt de columnist. 'In alle geledingen van het Legioen was het één en al realiteitszin. Allemaal in de trant van: 'Klote, maar desondanks een topseizoen waarin we zijn verwend met ongekend mooi voetbal. Trots, hoewel de beloning in de vorm van een hoofdprijs ontbreekt'.'

Volgens Driessen is de hand van Arne Slot goed te zien in het spel van Feyenoord. 'Met het doorvoeren van zijn positieve voetbalfilosofie volgens de Hollandse School heeft Slot Feyenoords zelfbeeld een impuls gegeven. Niet alleen in Amsterdam wordt goed voetbal gespeeld, ook in Rotterdam. Slot verdient daarvoor alle credits, omdat hij een kwalitatief middelmatige spelersgroep in korte tijd heeft overtuigd van zijn visie. Feyenoord heeft zijn zelfbewustzijn en uitstraling terug', besluit Driessen.