Nieuws

Pasveer niet bang voor concurrentie bij Ajax: 'Hij weet wat hij kan'

Pasveer niet bang voor concurrentie bij Ajax: 'Hij weet wat hij kan'

22-05-2022 13:33

Als het aan Remko Pasveer ligt keert hij komend seizoen terug onder de lat bij Ajax. Zijn zaakwaarnemer laat tegenover Ajax Showtime weten dat de inmiddels 38-jarige doelman nog niet aan stoppen denkt.

Ajax stevende met Pasveer onder de lat lange tijd af op het record voor minste tegendoelpunten in de Eredivisie. Dat record van maar dertien tegendoelpunten bleef in handen van FC Twente, mede door een blessure van de doelman. "Het seizoen eindigde natuurlijk bizar door die vingerblessure, anders had hij zeker in het elftal van het jaar gestaan. Op het moment dat de prijzen worden verdeeld, wil je erbij zijn. Hij was er echt doodziek van en hij heeft wel echt even nodig gehad om dat een plek te geven", aldus zaakwaarnemer Karel Jansen.

De keeper wil koste wat het kost terugkeren op doel bij Ajax. "Hij gaat er gewoon vol in. Het is aan Ajax wat ze willen doen op keepersgebied. Remko is topfit en hij wil er weer een heel mooi seizoen van maken", aldus Jansen. "Als Ajax een nieuwe keeper haalt, zal Remko zich daar niet zo druk om maken. Hij ziet dat niet als een soort van wantrouwen. Hij weet wat hij kan en daar vertrouwt hij op. Daar is hij professioneel in. Op elke positie moet je als topclub meerdere goede spelers hebben, ook op keepersgebied. Dat drijft Remko juist naar betere prestaties."

Met de transfervrij vertrekkende André Onana heeft Pasveer in ieder geval één concurrent minder. Naar alle verwachting verlengt Maarten Stekelenburg binnenkort wél zijn contract. Daarnaast beschikt Ajax nog over Jay Gorter. Voor hem lonkt mogelijk een verhuur.