Wedstrijdverslag

ADO nog één horde verwijderd van Eredivisie-rentree: Eindhoven blijft in KKD

ADO nog één horde verwijderd van Eredivisie-rentree: Eindhoven blijft in KKD

21-05-2022 20:27

ADO Den Haag heeft een belangrijke stap richting promotie naar de Eredivisie gezet. Na een 2-1 overwinning op FC Eindhoven in eigen huis, won de Residentieclub in Brabant zonder problemen: 2-1. 

Hoewel Eindhoven in de beginfase de bovenliggende partij was, leverde het eerste wapenfeit aan de andere kant direct een treffer op. Niet voor het eerst dit seizoen was Thomas Verheydt de defensie van de opponent te slim af en werkte hij koelbloedig af. Niet veel later gooide ADO de wedstrijd al in het slot: Collin Seedorf kopte de bal ongelukkig in zijn eigen doel na een duwtje in de rug van Samy Bourard.

Een dubbele wissel in de rust bracht voor Eindhoven niet het gewenste resultaat. Via Sem Steijn leek ADO op 0-3 te komen, maar de naar FC Twente vertrekkende middenvelder raakte de paal. In de slotminuten redde Mawouna Amevor de eer voor Eindhoven, maar de droom van promotie is voor de ploeg tot een eind gekomen.

De kans is aannemelijk dat ADO in de finale van de play-offs Excelsior treft. De Kralingers verdedigen tegen Heracles Almelo een 3-0 voorsprong.