Nieuws

Trots overheerst bij sc Heerenveen na huzarenstukje: 'Zij moeten en wij willen'

Trots overheerst bij sc Heerenveen na huzarenstukje: 'Zij moeten en wij willen'

15-05-2022 23:48 Laatste update: 16-05-2022 07:43

Trots overheerst bij sc Heerenveen na het bereiken van de play-offs om Europees voetbal. Toen trainer Ole Tobiasen werd aangesteld als interim-trainer bij de Friezen waren de prestaties nog matig en moest er naar beneden worden gekeken op de ranglijst. Door als achtste te eindigen kreeg het seizoen op het einde nog een gouden randje.

Door een 3-1 overwinning op Go Ahead Eagles eindigde sc Heerenveen op de slotdag van de Eredivisie op de achtste plaats. "Dit is een topprestatie, een hoofdprijs", vertelt Tobiasen aan Voetbal International. "Als je bekijkt waar we vandaan komen is dit bizar en zelfs een beetje onwerkelijk. Ik heb al vaker gezegd dat dit seizoen voelt als een ritje in een rollercoaster en nu komt er nog een stukje bij."

Voor het bereiken van de play-offs waren de Friezen afhankelijk van de resultaten op de andere velden. "We hebben gedaan wat we zelf moesten doen: goed spelen en winnen. Vervolgens bleken de ontwikkelingen bij NEC (Fortuna Sittard won in Nijmegen, red.) gunstig voor ons. Daardoor hebben we iets heel bijzonders bereikt. Ik ben trots op de spelers en staf. We hebben dit met zijn allen voor elkaar gekregen."

In de nacompetitie stuit Heerenveen in de halve finale op AZ. Volgens Tobiasen zijn de Alkmaarders de topfavoriet. "Voor hen is Europees voetbal elk jaar de norm en de doelstelling. Zijn moeten en wij willen. We willen de flow van de laatste weken heel graag doortrekken, maar hebben niets te verliezen", besluit hij tegenover het weekblad.