Nieuws

Becker diep geraakt door overlijden Lukoki: 'Alsof we broertjes waren'

Becker diep geraakt door overlijden Lukoki: 'Alsof we broertjes waren'

12-05-2022 17:54 Laatste update: 18:00

Sheraldo Becker is diep geraakt door het overlijden van Jody Lukoki. Het tweetal had een goede band en speelde samen bij Jong Ajax en PEC Zwolle. Becker leeft met de familie van Lukoki mee.

Becker kreeg maandag te horen dat zijn goede vriend op 29-jarige leeftijd was overleden. Lukoki zal altijd een bijzonder plekje in zijn hart hebben. "We gingen allebei naar PEC Zwolle, hij iets eerder dan ik. Jody bood me aan om bij hem te wonen en vond het dan niet erg als ik langer wilde blijven", zegt hij in gesprek met VoetbalPrimeur.

"Hij was er altijd voor me. Dan gingen we bijvoorbeeld samen naar Amsterdam om vrienden en familie te bezoeken. Ik was aanwezig bij de geboorte van zijn zoontje, dus heb echt die momenten meegemaakt met hem. Samen gegeten, samen gefeest, bijna alles. Alsof we broertjes waren", vervolgt Becker.

Voorafgaand aan de wedstrijd FC Twente - Groningen nam de Grolsh Veste afscheid van Lukoki. De aanvaller van FC Union Berlin zag dat het zoontje van zijn vriend mee het veld op mocht lopen en ontrootstbaar was. "Dat je op zo'n jonge leeftijd je vader moet missen... Ik kende Jody persoonlijk heel goed. Als je het nieuws te horen krijgt, denk je: het kan niet waar zijn. En dan blijkt het gewoon wel waar te zijn. Poh, dan weet je niet wat je hoort. Ik ga hem missen", besluit Becker.