Nieuws

Perez heeft medelijden na Cerny-incident: 'Dat is toch wel heel triest'

Perez heeft medelijden na Cerny-incident: 'Dat is toch wel heel triest'

03-05-2022 22:34 Laatste update: 22:36

Oud-voetballer Kenneth Perez zat met verbazing te kijken naar de misdragingen van het Heracles Almelo-publiek in het duel met FC Twente. Twente-speler Vaclav Cerny kreeg onder andere een klap van een supporter.

"Eigenlijk dacht je dat het niet heel veel erger kon met die supporters. Ik vind het ook zonde om het er weer over te hebben, maar een speler een klap geven?", vraagt de analist zich hardop af in Voetbalpraat. "Dat is toch wel heel triest", stelt de Deen.

Perez snapt dat de emoties hoog opliepen in bepaalde wedstrijden, maar ziet niet in hoe supporters zo kunnen doorslaan. "Wat ook een beetje triest is, de dader heeft het waarschijnlijk in een opwelling gedaan. Hij had misschien teveel bier op. Zijn hele leven als voetbalsupporter is nu afgelopen", denkt de oud-voetballer. "Ik neem aan dat hij geschorst wordt voor de rest van zijn leven", besluit Perez. 

Heracles en Twente speelden een bevlogen wedstrijd die in 1-1 eindigde. Heracles hield stand ondanks de vroege rode kaart van Noah Fadiga.