Nieuws

Memphis geen interesse in Premier League: 'Speel al bij beste club ter wereld'

Memphis geen interesse in Premier League: 'Speel al bij beste club ter wereld'

02-05-2022 14:47

Memphis Depay is niet van plan om na afloop van dit seizoen te vertrekken bij FC Barcelona. De Nederlander mocht zondag voor het eerst in lange tijd weer eens in de basis beginnen van trainer Xavi Hernández en betaalde het getoonde vertrouwen terug in een doelpunt.

Doordat Barcelona het duel met Real Mallorca uiteindelijk met 2-1 wisten te winnen, was de aanvaller dus uiterst belangrijk voor zijn ploeg. Zowel diverse Spaanse media weten, net zoals transfergoeroe Fabrizio Romano, dat er veel interesse vanuit de Premier League voor de rechtspoot is. Het contract van Memphis loopt bij de Blaugranas tot medio 2023.

De Barça-topscorer in La Liga (twaalf goals) verwijst de geruchten naar het rijk der fabelen. "Ik ben hierheen gekomen, omdat ik voor Barcelona wilde spelen. Ik wil belangrijk zijn voor dit team, ook volgend jaar en nog vele jaren daarna", vertelt Memphis aan ESPN. Ondanks zijn geringe speeltijd wil hij van geen wijken weten. "Het is normaal dat ik veel concurrentie heb bij Barcelona. Ik speel bij de beste club ter wereld."