Oud-PSV'ers helpen Napoli aan monsterscore, Champions League zo goed als binnen

30-04-2022 17:08

SSC Napoli heeft zaterdagmiddag weinig heel gelaten van US Sassuolo. Na twintig minuten was de stand al 4-0 en was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk werd het 6-1, waardoor alleen een wonder Napoli nog uit de topvier van Italië kan houden.

Sassuolo won de thuiswedstrijd nog met 2-2, maar in Napels was er geen houden aan voor de bezoekers. Na treffers van Kalidou Koulibaly, Victor Osimhen en oud-PSV'ers Irving Lozano en Dries Mertens stond de teller na ruim een kwartier al op 4-0. Na rust zorgde Mertens na een mooie aanval voor zijn tweede treffer en schoot Amir Rrahmani de 6-0 binnen. In de slotfase deed Sassuolo iets terug via Maxime Lopez, waardoor de eindstand op 6-1 werd bepaald.

Door de overwinning is Napoli zo goed als zeker van een direct Champions League-ticket. De eerste vier in Italië mogen meedoen aan het miljardenbal. Nummer vijf AS Roma staat twaalf punten achter op de Azzurri, waardoor Napoli alle resterende wedstrijden zou moeten verliezen en Roma alles moet winnen om het ticket af te pakken. Er worden na het weekend nog drie competitieronden gespeeld in Italië. Napoli heeft zelfs nog een kleine kans op de landstitel, de acherstand op koploper AC Milan is vier punten.