Nieuws

Van der Gijp en Genee stappen ook op: Vandaag Inside verdwijnt van de buis

Van der Gijp en Genee stappen ook op: Vandaag Inside verdwijnt van de buis

29-04-2022 16:00 Laatste update: 19:42

Vandaag Inside stopt per direct, bevestigt Talpa Network aan het ANP. Na de storm die rondom Johan Derksen is ontstaan, heeft hij laten weten niet terug te keren bij het praatprogramma. René van der Gijp en Wilfred Genee hebben vervolgens aangegeven ook niet verder te willen met de talkshow.

Sinds 2021 was Vandaag Inside te zien als dagelijkse talkshow waarin Genee, Derksen en Van der Gijp de actualiteit bespraken. Nadat de 73-jarige oud-hoofdredacteur van Voetbal International bekendmaakte een bewusteloze vrouw met een kaars te hebben gepenetreerd, werd hij overspoeld met kritiek. Ook de houding van de overige tafelgasten werd gekraakt.

In plaats van Derksen aan te spreken op zijn wangedrag, lachten de mannen luidkeels om zijn smakeloze verhaal. Later probeerde hij nog zijn verhaal te nuanceren door te stellen dat hij de kaars tussen de benen van de desbetreffende dame gezet had. Talpa Network, eigenaar van Vandaag Inside eisten de excuses van Derksen, maar die kwamen er niet. De journalist besloot op te stappen.