Breaking news

Feyenoord wint spektakelstuk in Rotterdam dankzij doeltreffende Dessers

28-04-2022 22:56 Laatste update: 29-04-2022 10:42

Feyenoord heeft donderdagavond uitstekende zaken gedaan in de Conference League. De Rotterdammers wonnen in eigen huis met 3-2 van Olympique Marseille. Arne Slot zag zijn ploeg een 2-0 voorsprong uit handen geven, maar dankzij een vroege goal in de tweede helft wist Feyenoord het treffen met de Fransen alsnog winnend af te sluiten.

In een sfeervolle, uitverkochte Kuip begon Feyenoord vol energie aan de wedstrijd tegen Marseille. De aanvallende intenties van beide ploegen kwamen direct goed tot uiting. De middenvelders bestreken in het eerste kwartier het hele veld en dit leverde een aantal grote kansen op over en weer. Mede dankzij goed optreden van Feyenoord-sluitpost Ofir Marciano en een gebrek aan scherpte bij de Feyenoord-aanvallers, bleef een vroege openingstreffer uit.

Voorsprong Feyenoord
In de 18e minuut kwam Feyenoord alsnog op voorsprong via Cyriel Dessers. Na een fijne hakbal van Luis Sinisterra, punterde de 27-jarige Belg de bal achter Marseille-sluitpost Steve Mandanda. Het doelpuntenaantal van Dessers in Europa kwam hiermee op negen te staan. Twee minuten later verdubbelde Sinisterra de voorsprong voor Feyenoord. Gernot Trauner speelde een lange bal in de richting van Reiss Nelson. De Engelsman gaf de bal goed voor, waarna de Colombiaanse aanvaller de bal via een Frans been tegen de touwen schoot.

Marseille komt langszij
In de 28e minuut scoorde Marseille de aansluitingstreffer. Een lange uitrap van Mandanda kon niet goed verwerkt worden door de verdedigers van Feyenoord. Bamba Dieng kreeg de bal voor zijn voeten en verschalkte Marciano in de korte hoek met een snoeihard afstandsschot. Kort voor rust kwamen de Fransen ook nog op gelijke hoogte, Gerson schoot vanuit de rebound raak: 2-2. Na dit moment wisten beide ploegen het doel niet meer te vinden, waardoor de Rotterdammers met een gelijke stand de rust in gingen.

Goudhaantje Dessers
Direct na de aftrap van de tweede helft kreeg het spektakelstuk van het eerste bedrijf een vervolg. Feyenoord kwam binnen de minuut via Dessers namelijk alweer op voorsprong. De Belgische spits jaagde de verdediging van Marseille af en dit leverde het gewenste resultaat op. Dessers profiteerde van een te korte terugspeelbal, omspeelde Mandanda en schoot de 3-2 binnen.

Na de vroege voorsprong in de tweede helft, bleven de Rotterdammers knokken voor elke meter. De ploeg van Slot zette Marseille onder druk en verdedigde zeer gedisciplineerd. Feyenoord kreeg nog een aantal goede mogelijkheden, maar vergat zichzelf te belonen. De Fransen waren in de counter nog een aantal keer gevaarlijk. Een strijdvaardig Feyenoord wist de voorsprong in de slotfase met hangen en wurgen te verdedigen. In de blessuretijd kreeg Alireza Jahanbakhsh nog een grote kans op 4-2, maar hij stuitte op Mandanda. Desondanks reizen de Rotterdammers volgende week met een goede uitgangspositie af naar Frankrijk.