Nieuws

'Bayern München heeft naast Haller meerdere spitskandidaten op het oog'

'Bayern München heeft naast Haller meerdere spitskandidaten op het oog'

28-04-2022 13:19

Dat het Lewandowski-tijdperk bij Bayern München er mogelijk op zit, is bekend. Eredivisie-topschutter Sébastien Haller staat op de nominatie om hem op te volgen, maar is volgens de Abendzeitung niet de enige optie.

Op de lijst staat ook een ex-collega van de Ivoriaan: Luka Jovic. De twee speelden samen in de spits bij Eintracht Frankfurt, en wisten daar flink te imponeren. De Serviër verruilde in 2019 de Bundesliga voor de Primera Divisón om voor Real Madrid te spelen. Tot een echte doorbraak kwam het niet, maar zijn contract loopt nog drie jaar door. Volgens AZ zou De Koninklijke een niet al te hoog bedrag verlangen.

Van een goedkoop buitenkansje is geen sprake voor de andere twee alternatieven. Patrik Schick, dit seizoen al 21 keer trefzeker voor Bayern Leverkusen, is vice-topscoorder van de Bundesliga. De Tsjech ligt net als Jovic nog drie jaar vast, en zou zo'n veertig miljoen euro moeten kosten. De overtreffende trap vind je in de spits bij Benfica: Darwin Nuñez. De Uruguayaan zou zo'n tachtig tot honderd miljoen euro moeten kosten, wat een brug te ver lijkt voor Bayern.

Lewandowski igaat volgend jaar zijn laatste contractjaar in bij Bayern en staat nadrukkelijk in de belangstelling van Barcelona. Zaakwaarnemer Pini Zahavi gaat deze week om de tafel met de Catalanen.