Nieuws

Ancelotti over PSG-periode: 'Dat breekt al het vertrouwen dat was opgebouwd'

Ancelotti over PSG-periode: 'Dat breekt al het vertrouwen dat was opgebouwd'

26-04-2022 19:37

Carlo Ancelotti kreeg in zijn periode bij Paris Saint-Germain erg de indruk dat de clubbestuurders geen vertrouwen in hem hadden. Nadat het vertrouwen geschaad was bij de Italiaanse manager, besloot hij vroegtijdig op te stappen in Parijs.

Ancelotti is niet te spreken over de manier hoe hij door de beleidbepalers behandeld is bij PSG. "Voorafgaand aan een Champions League-wedstrijd, waarin we al door waren naar de volgende ronde, verloren we in de competitie met 2-1 van Nice en wonnen we daarna een wedstrijd met 4-0", vertelt hij in het Spaanse tv-programma Universo Valdano. "Toen zeiden ze tegen me dat als ik de Champions League-wedstrijd niet van Porto zou winnen, ik er dan uit zou vliegen."

"Ik zei ze dat ik niet begreep hoe ze dat tegen me konden zeggen", vervolgt Ancelotti. "Dat breekt al het vertrouwen dat er eerder was opgebouwd. Uiteindelijk besloot ik in februari om weg te gaan, ook al wilden ze toen wel met me door." Ondanks dit nare incident heeft de 62-jarige Italiaan wel altijd met veel plezier gewerkt bij de Franse grootmacht. 

Ancelotti staat dinsdagavond in de halve finale van de Champions League met Real Madrid tegenover Manchester City. Het treffen wordt om 21.00 in het Etihad Stadium afgewerkt.