Nieuws

Villarreal-coach: 'We hebben grote clubs uitgeschakeld en dat was geen toeval'

Villarreal-coach: 'We hebben grote clubs uitgeschakeld en dat was geen toeval'

26-04-2022 18:42 Laatste update: 18:47

Unai Emery gelooft dat Villarreal CF voor een stunt kan zorgen in de halve finale van de Champions League. De Spaanse trainer denkt na Juventus en Bayern München ook Liverpool uit het miljardenbal te kunnen knikkeren.

"We hebben grote clubs uitgeschakeld en dat was geen toeval", aldus Emery dinsdag op de persconferentie. "Misschien is Liverpool wel de grootste favoriet voor de winst in dit toernooi en kunnen we op nog meer tegenstand rekenen dan in de vorige ronden. Maar ik geloof zeker in onze kansen. Dat we ook op dit niveau goed meedoen hebben we voldoende bewezen."

Villarreal bereikte ten koste van Juventus en Bayern München de halve finale van de Champions League. "Misschien dat Juventus en Bayern München zijn club licht hebben onderschat", vervolgt Emery. "Die fout zal Liverpool zeker niet maken. Aan de andere kant is onze motivatie nog groter dan in de afgelopen wedstrijden. Nu we weten dat het kan, willen we ook de finale halen. Maar we weten ook dat Liverpool bezig is aan een heel sterke reeks. De club speelt met plezier en energie. Het wordt heel interessant."

Het treffen tussen Liverpool en Villarreal in de halve finale van de Champions League wordt woensdagavond om 21.00 afgewerkt op Anfield. Emery zal niet kunnen beschikken over vaste waarde Yéremi Pino, de middenvelder is niet fit genoeg. Aanvaller Gerard Moreno is een twijfelgeval.