Opinie

Driessen geeft Ten Hag credits: 'Zoals een echte Ajax-trainer past'

Driessen geeft Ten Hag credits: 'Zoals een echte Ajax-trainer past'

20-10-2021 08:16

Valentijn Driessen, die in het verleden regelmatig kritiek had, is lovend over Ajax-trainer Erik ten Hag na de voetbalshow van de Amsterdammers tegen Borussia Dortmund. De chef voetbal van De Telegraaf noemt Ten Hag een 'echte Ajax-trainer'.

De journalist schrijft in zijn column dat Ten Hag tegen Dortmund een test van bekwaamheid aflegde. 'De trainer-coach koos voor de vlucht naar voren, voor dominantie, het spel aan de bal en dus voor de creativiteit van Berghuis boven het loopvermogen en het omschakelen van Klaassen. Niet Erling Braut Haaland, Donyell Malen of Marco Reus bepaalden hoe Ten Hag Ajax wilde laten voetballen, maar de kwaliteiten van Dusan Tadic – Ajax’ eigen Haaland –, Antony en Berghuis waren het uitgangspunt van de spelopvatting van Ajax.'

Driessen stelt dat Dortmund zich in een grote rondo gewaand moet hebben in de Johan Cruijff ArenA. 'Tien minuten lieten de Ajacieden de Duitsers acclimatiseren en toen ging het gas erop. Borussia Dortmund moet zich in een grote rondo hebben gewaand tegen een opponent van het kaliber Bayern München. De veel bejubelde ploeg van Marco Rose liep in hetzelfde kleur shirt rond als SC Cambuur (9-0) eerder in de Johan Cruijff ArenA en ze werden als hetzelfde kanonnenvoer opgediend.'

Vervolgens heeft de chef voetbal van De Telegraaf lovende woorden over voor Ten Hag. 'Voor nu is de Europese campagne een grote reclametour voor Ajax. Omdat Ten Hag het aandurft om tegen een opponent als Borussia Dortmund de Ajax-filosofie ten volle uit te dragen met zijn team. Te laten zien dat je ook op het hoogste niveau dominant, attractief, volgens de Hollandse school kan spelen met pure vleugelaanvallers, een offensieve, creatieve middenvelder, met een verdediging tegen de middenlijn en zelfopgeleide Ajacieden. Zoals een echte Ajax-trainer past', stelt Driessen.

Door de overwinning op Dortmund is Ajax nog ongeslagen in de Champions League en gaat het aan leiding in groep C met negen punten uit drie wedstrijden. Woensdag 3 november speelt Ajax de eerstvolgende wedstrijd in het miljardenbal, dan staat de uitwedstrijd in Dortmund op het programma.