Nieuws

Spaanse kranten zagen 'woeste' Frenkie: 'Zijn spel is ontmoedigend'

Spaanse kranten zagen 'woeste' Frenkie: 'Zijn spel is ontmoedigend'

25-04-2022 07:53

De Spaanse kranten staan uitgebreid bij de gefrustreerde indruk die Frenkie de Jong maakte, nadat hij door FC Barcelona-trainer Xavi Hernández in de 71ste minuut gewisseld werd. Ook de invallers konden het verschil niet maken, waardoor de Blaugranas voor de derde keer op rij in eigen huis onderuitgingen.

'Frenkie de Jong, een doorgaans correcte speler wanneer hij wordt gewisseld, explodeerde toen hij zijn nummer 21 op het wisselbord zag. Hij was woest en verliet het veld aan de andere kant. Frenkie voelde zich geslachtofferd door Xavi', schrijft Diario SPORT. De Spaanse krant stipt aan dat De Jong veelvuldig klagend op het veld te zien was, maar de arbitrage zich niet verleiden om mee te gaan in zijn claims voor vrije trappen.

AS ziet een belangrijk verschil bij FC Barcelona onder Xavi ten aanzien van de periode onder Ronald Koeman. 'Het Barça van de laatste wedstrijden toont gevaarlijke gelijkenissen aan het team van de eerste helft van het seizoen. Alleen kreeg Xavi de versterkingen wel. Ook hun uitlatingen in de media vertonen overeenkomsten', stelt het blad. 'Het "het is wat het is" van de nieuwe Nederlandse bondscoach is het "dit is onze realiteit" geworden van Xavi, die droomde van titels, maar nu spreekt over het post-Messi-tijdperk.'

El Mundo Deportivo zag op een 'historische' (doelend op de derde thuisnederlaag op rij) een 'nerveuze' Frenkie de Jong. Vooral de hoeveelheid balverlies was opvallend voor de Nederlander. 'Zijn laatste optredens zijn ontmoedigend', concludeert AS. Diezelfde krant verwacht nog altijd dat Manchester United zomerse zaken wil doen voor de Nederlander. Jordi Cruijff reageerde na afloop van het duel met Rayo Vallecano al dat De Jong niet te koop is.