Crisis houdt aan: gefrustreerde Frenkie de Jong opnieuw onderuit met FC Barcelona

24-04-2022 23:02 Laatste update: 23:20

FC Barcelona heeft zondag opnieuw verloren in La Liga. Ditmaal was Rayo Vallecano met 0-1 te sterk voor de Catalaanse ploeg die in een dramatische vorm verkeert. Frenkie de Jong reageerde woedend nadat hij door Xavi Hernández voortijdig naar de kant werd gehaald.

Zoals wel vaker dit seizoen kwam Barcelona al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Álvaro García maakte in de zevende minuut van het duel de 0-1 voor de nummer veertien van La Liga. De Jong was de enige Nederlander in de basis. Luuk de Jong, Memphis Depay en oud-Ajacied vonden zich allemaal terug op de bank.

FC Barcelona wist net als in de voorbije weken maar niet tot scoren te komen, ondanks een spervuur aan kansen. De Jong speelde een onopvallende wedstrijd, waardoor Xavi Hernández hem in de 71ste minuut naar de kant haalde ten faveure van Pierre-Emerick Aubameyang. De Nederlander reageerde woedend en gooide gefrustreerd zijn scheenbeschermers weg.

Ook met invallers Memphis en Luuk de Jong in de gelederen wist FC Barcelona niet tot scoren te komen. Aan het begin van de blessuretijd ontstak FC Barcelona nog in woede nadat het geen strafschop kreeg toegekend na een overduidelijke beuk in de rug van Gavi. Voorafgaand aan het moment bleek er buitenspel te zijn geconstateerd, waardoor de penaltyclaim niet werd gehonoreerd.

In de tweede minuut van de verlenging was een dot van een kans niet besteed aan Adama Traoré. Vervolgens waren er ook gigantische mogelijkheden voor Jordi Alba en Ousmane Dembélé. Met hulp van de paal - en het nodige kunst en vliegwerk - wist doelman Stole Dimitrievski zijn doel schoon te houden. Daardoor leed FC Barcelona opnieuw een dure nederlaag en betekende de nieuwe verliesbeurt alweer de derde op rij.

Door de nederlaag kan Real Madrid de titel amper meer ontgaan. Met nog vijf duels te spelen bedraagt de voorsprong op de Blaugranas maar liefst vijftien punten.