Nieuws

'Spelers en clubleiding staan niet open voor vertrek Schreuder naar Ajax'

'Spelers en clubleiding staan niet open voor vertrek Schreuder naar Ajax'

22-04-2022 11:41

De spelers van Club Brugge willen graag dat Alfred Schreuder bij de Belgische club actief blijkt, meldt Sport/Voetbalmagazine. De oefenmeester is naar verluidt bij Ajax om Erik ten Hag op te volgen en is voor anderhalf miljoen los te weken bij Paars-Zwart.

Sinds zijn aanstelling bij de Belgische topclub presteert Schreuder uitstekend. Slechts één van de dertien duels onder zijn leiding gingen verloren, tien werden er gewonnen en er werd twee keer gelijkgespeeld.

Volgens het blad hopen de spelers, net als de clubleiding, dat de trainer 'gewoon' langer aanblijft, ondanks de interesse van de Amsterdammers. In het verleden werkte Schreuder al met Ten Hag bij Ajax, waardoor hij bekend is met de speelwijze en gang van zaken bij de koploper van de Eredivisie.

Bij Club Brugge werkt de Nederlander samen met Ruud Vormer, Noa Lang en Bas Dost. Laatstgenoemde beschikt over een aflopend contract en wordt in verband gebracht met een overgang naar FC Emmen, zo melde Voetbal International vrijdag. Toptalent Bjorn Meijer vergroot met ingang van komend seizoen de Nederlandse enclave in België. FC Groningen toucheert zes miljoen euro voor de negentienjarige verdediger.