Nieuws

Strootman laat na maandenlange afwezigheid plotseling weer van zich horen

Strootman laat na maandenlange afwezigheid plotseling weer van zich horen

20-04-2022 11:22 Laatste update: 11:30

Kevin Strootman is na een maandenlange afwezigheid weer terug op het trainingsveld. De inmiddels 32-jarige middenvelder raakte in november geblesseerd en speelde sindsdien geen wedstrijd meer voor Cagliari.

Olympique Marseille betaalde in 2018 nog 25 miljoen euro voor de middenvelder. Het Franse avontuur werd echter geen succes, waardoor Strootman in 2021 voor een half jaar verhuurd werd aan Genoa. Na zes maanden keerde de voormalig international terug bij zijn club, dat hem meteen weer verhuurde aan het eveneens Italiaanse Cagliari. Strootman tekende een huurdeal voor twee jaar en leek de weg omhoog te zijn ingeslagen. Hij wist een basisplaats te veroveren bij de degradatiekandidaat, maar gaandeweg het seizoen verloor hij zijn plek alsnog.

Tot overmaat van ramp raakte Strootman ook nog eens geblesseerd. De oud-speler van onder meer Sparta, FC Utrecht en PSV liet maandenlang niks van zich horen, maar daar bracht hij maandagavond verandering in. Strootman plaatste een foto op Instagram waarop te zien is dat hij de groepstraining heeft hervat. De terugkeer lijkt voor Cagliari op het juiste moment te komen, aangezien de club met nog vijf wedstrijden te gaan op een zeventiende plek in de Serie A staat en dus nog altijd niet zeker is van handhaving.