Breaking news

Man City voorkomt Madrileense halve finale na spannende slotfase

Man City voorkomt Madrileense halve finale na spannende slotfase

13-04-2022 23:02 Laatste update: 14-04-2022 00:28

Manchester City heeft de halve finale van de Champions League bereikt. De ploeg van Pep Guardiola speelde in het Wanda Metropolitano met 0-0 gelijk tegen Atlético Madrid. Dankzij de 1-0 overwinning van een week geleden, bekert Manchester City een ronde verder.

Manchester City begon zonder Nathan Aké in de basisopstelling aan het duel met Atlético Madrid. De Nederlander fungeerde in de heenwedstrijd nog als linksback in de ploeg van Guardiola, maar moest voor de return in Madrid een plek op de bank innemen. Kyle Walker verving de 27-jarige verdediger. Daarnaast besloot de Spaanse coach ook Raheem Sterling te vervangen voor Phil Foden. Collega-manager Diego Simeone voerde in vergelijking met het heenduel in Manchester maar één wijziging door, Šime Vrsaljko moest het veld ruimen voor Thomas Lemar.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Manchester City had veelvuldig de bal, maar kon moeilijk openingen vinden in het defensieve bolwerk van de Madrilenen. De eerste helft kende weinig spectaculaire momenten. Het hoogtepunt kwam van de voet van Riyad Mahrez. De Algerijn leverde met een heerlijk balletje met de buitenkant van de linkerschoen een pass af op Walker, die de bal vervolgens voor het doel schoot. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van İlkay Gündoğan, hij raakte de paal. Na dit moment kwamen beide ploegen niet meer tot grote mogelijkheden, met een ruststand van 0-0 tot gevolg. 

Atlético Madrid kwam pas in de tweede helft op stoom. De ploeg van Simeone kreeg twee schietkansen via Rodrigo de Paul, maar hij wist het net niet te vinden. Vier minuten voor tijd kreeg Atlético nog een levensgrote mogelijkheid. City-verdediger John Stones gooide zich voor de bal en zag dat de daaropvolgende corner net naast het doel werd gewerkt. In de blessuretijd ontving Atlético-verdediger Felipe zijn tweede gele kaart, waardoor hij het veld moest verlaten. Ondanks een opstootje en ruim tien minuten blessuretijd kon de ploeg van Guardiola uiteindelijk zegevieren, de stand bleef ongewijzigd. Dankzij de 1-0 overwinning in de heenwedstrijd hebben the Citizens de halve finale bereikt ten koste van Atlético Madrid.

Manchester City zal in een tweeluik met Real Madrid gaan strijden om een plek in de finale van de Champions League.