Nieuws

UEFA maakt ticketverdeling finales bekend: laag aantal voor Feyenoord en PSV

UEFA maakt ticketverdeling finales bekend: laag aantal voor Feyenoord en PSV

12-04-2022 14:00 Laatste update: 14:03

De UEFA heeft de ticketverdeling bekendgemaakt voor clubs die zich weten te plaatsen voor de finale van de diverse Europese eindtoernooien. Mochten Feyenoord en/of PSV weten door te dringen tot de finale van de Conference League dan mogen de clubs elk drieduizend toegangsbewijzen verdelen onder de fans.

Volgens de Europese voetbalbond moeten de desbetreffende clubs er zorg voor dragen dat de tickets toekomen aan 'loyale supporters'. Het is verboden om de clubs te geven aan sponsoren, partners en andere leden die een officiële functie binnen een club bekleden.

Finalisten van de Champions League mogen vijfduizend kaarten aan hun meest trouwe fans verdelen, waar de Europa League het moet doen met vierduizend entreebewijzen. De finale van het miljardenbal wordt in Parijs gespeeld, de Europa League-eindstrijd in Sevilla en de Conference League-beslissing valt in Tirana (Albanië).

In het Air Albania Stadion, waar dus de finale van de Conference League wordt gehouden, heeft een capaciteit van 21.690 toeschouwers. Een snelle rekensom leert dus dat ruim vijftienduizend tickets sowieso niet naar fans van de ploegen gaan die zich weten te plaatsen voor de finale.