Transfernieuws

'Spelersgroep FC Barcelona kan kritiek van Koeman op González niet waarderen'

'Spelersgroep FC Barcelona kan kritiek van Koeman op González niet waarderen'

03-10-2021 14:28 Laatste update: 15:48

Ronald Koeman levert als hoofdtrainer van FC Barcelona steeds meer aan steun in, meldt AS zondag. De kritiek op de jonge Nico González is niet goed gevallen bij de spelersgroep.

Ronald Koeman nam na de met 2-0 verloren topper tegen Atlético Madrid geen blad voor de mond, maar dat wordt hem niet in dank afgenomen door de spelers van FC Barcelona. Vooral de kritiek op Nico González stoort de spelersgroep, weet AS.

González mocht tegen Atlético Madrid in de basis starten, maar maakte een fout bij de openingsgoal. Koeman was na afloop hard. "Je moet gewoon je man volgen, dit is niet acceptabel", liet Koeman weten. Volgens AS viel die kritiek niet goed bij de spelers van Barça. Zij vinden juist dat González meer vertrouwen verdient.

'Hoezeer Ronald Koeman ook verzekert dat hij de steun van de spelers heeft, de waarheid is dat een groot deel van de ploeg allang niet meer in de Nederlandse coach gelooft', schrijft AS. Niet alleen zijn 'discutabele tactische beslissingen' worden betwist, ook de 'eigenaardige' aanpak van de ex-bondscoach zorgt voor onvrede. Zo stelde Koeman dat het winnen van de Champions Legue een 'mirakel' zou zijn en was hij weinig optimistisch over de titelkansen in La Liga.