Breaking news

'Feyenoord wil stunten en zet in op zomerse komst van Ajax-spits'

'Feyenoord wil stunten en zet in op zomerse komst van Ajax-spits'

08-04-2022 13:13 Laatste update: 13:23

Feyenoord is bezig met de komst van Danilo Pereira van aartsrivaal Ajax, meldt het doorgaans betrouwbare 1908.nl op Twitter. De 22-jarige aanvaller beschikt over een aflopend contract in Amsterdam.

Onlangs gaf de Braziliaanse spits nog te kennen zijn verbintenis niet te verlengen bij de hoofdstedelingen en transfervrij te vertrekken. Die uitlatingen deed hij in gesprek met Ajax Life. Een eventuele overstap naar Rotterdam-Zuid is saillant. De zomerse transfer van Steven Berghuis van Feyenoord naar de regerend landskampioen in 2021 deed destijds het nodige stof opwaaien. 

1908.nl baseert zich bij het brengen van het nieuws op 'meerdere bronnen van buitenaf'. Het medium benadrukt dat er nog geen zekerheid is dat de pikante transfer een uitgemaakte zaak is. Kenneth Vermeer was de laatste Ajacied die koos voor een avontuur in De Kuip. Hij vertrok in 2014 vooor circa één miljoen euro naar de Zuid-Hollanders.

Sinds zijn debuut in 2020 kwam Danilo tot twintig optredens in de hoofdmacht van Ajax, daarin was hij negen keer trefzeker. Dit beroep doet Ajax-trainer Erik ten Hag geregeld een beroep op hem wanneer er voorin iets geforceerd moet worden. In de pikorde moet hij Sébastien Haller en Brian Brobbey voor zich dulden.