Gelijkspel biedt PSV perspectief voor Conference League-return in Eindhoven

07-04-2022 22:54 Laatste update: 23:08

PSV heeft het heenduel in de kwartfinale van de Conference League met 0-0 gelijkgespeeld tegen Leicester City. De Eindhovenaren wisselden goede fases af met mindere fases, maar mogen over het algemeen tevreden zijn met een gelijkspel. Volgende week kan PSV in eigen huis het klusje klaren.

Roger Schmidt besloot een aantal wijzigingen door te voeren in vergelijking met de competitiewedstrijd tegen FC Twente. Zo besloot de Duitse oefenmeester van PSV zijn eerste keeper Joël Drommel te passeren voor Yvon Mvogo. Daarnaast keerde Cody Gakpo, Noni Madueke en André Ramalho terug in de basis. Dit ging ten koste van Érick Gutiérrez, Ritsu Doan en Jordan Teze. Eerstgenoemde zat vanwege een schorsing niet bij de wedstrijdselectie.

PSV begon energiek aan de wedstrijd in het King Power Stadium. De Eindhovenaren speelden in de eerste minuten vol overtuiging en met veel lef, dit leverde meteen een goede kans op voor Mario Götze. Na een fantastische pass van Joey Veerman, kwam de Duitser oog in oog te staan met Schmeichel. De keeper van Leicester wist het schot te keren.

Na deze goede mogelijkheid voor PSV ging het spel op en neer. Beide ploegen zochten in hoog tempo de aanval, maar dit mondde niet uit in een vroege openingstreffer. Naarmate de eerste helft vorderde werden PSV én Leicester een stuk slordiger, desalniettemin bleef het duel zeer vermakelijk. Op slag van rust kwam PSV met de schrik vrij, na een goed afstandsschot raakte Leicester-aanvaller Harvey Barnes de lat. De Eindhovenaren zochten met een ruststand van 0-0 de kleedkamer op.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Beide ploegen waren slordig in balbezit en het spel lag veel stil door overtredingen. In de 52e minuut ging Gakpo naar het gras in het strafschopgebied van Leicester. De Oranje-international werd geraakt en verdiende een penalty, maar er was geen VAR aanwezig bij de wedstrijd. Na dit moment creëerden beide ploegen nog een aantal mogelijkheden, maar echte grote kansen bleven uit.

In de slotfase voerde Schmidt nog een aantal wissels door. Zo kwamen Eran Zahavi, Armindo Bruma, Marco van Ginkel en Jordan Teze binnen de lijnen. Ondanks deze frisse krachten, wisten de Eindhovenaren niet meer te scoren. De stand bleef ongewijzigd, waardoor PSV volgende week in eigen huis met een redelijke uitgangspositie het klusje kan klaren.