Nieuws

'Drie groeibriljanten moeten FC Groningen smak geld gaan opleveren'

'Drie groeibriljanten moeten FC Groningen smak geld gaan opleveren'

06-04-2022 12:43

FC Groningen staat de afgelopen jaren erom bekend veel geld te verdienen aan uitgaande transfers. Ook deze jaargang heeft de ploeg van trainer Danny Buijs de nodige uitblinkers in de gelederen. Onder meer Laros Duarte zou in de vermeende belangstelling staan van clubs uit de Ligue 1 en de Bundesliga, meldde het Algemeen Dagblad dinsdag.

Sinds Mark-Jan Fledderus in 2019 neerstreek bij FC Groningen, werden er de nodige successen geboekt op de transfermarkt. In de kleine drie jaar dat hij op technisch gebied de scepter zwaait werd er dertig miljoen euro aan uitgaande transfers gerealiseerd. Met Bjorn Meijer, Jörgen Strand Larsen en Duarte beschikt de Trots van het Noorden over drie nieuwe groeiparels.

Volgens diverse media, waaronder het AD en De Telegraaf, bestaat er voor Duarte - afgelopen zomer nog voor 700.000 euro overgenomen van Sparta - interesse van VfB Stuttgart en Stade Rennais. Gezien zijn tot medio 2025 doorlopende contract is het niet uitgesloten dat hij een veelvoud van het betaalde bedrag op gaat brengen.

Daarnaast werd onlangs duidelijk dat Club Brugge een miljoenenbod bij FC Groningen heeft neergelegd voor linksback Meijer. Ook voor Strand Larsen bestaat de nodige interesse. De Noorse spits is momenteel clubtopscorer bij de subtopper en staat naar verluidt in de belangstelling van Feyenoord. Het is onwaarschijnlijk dat de Stadionclub aan de eisen van de noorderlingen kan voldoen.