Nieuws

Simeone in aanloop naar City: Spelen op een manier hoe we ze pijn kunnen doen

Simeone in aanloop naar City: "Spelen op een manier hoe we ze pijn kunnen doen"

05-04-2022 11:55 Laatste update: 14:50

Diego Simeone neemt het dinsdagavond met zijn Atlético Madrid op tegen één van de favorieten voor de winst van de Champions League: Manchester City. Tijdens de persconferentie gaf El Cholo toe dat hij onder de indruk is van het spel van de ploeg van Pep Guardiola, maar strijdbaar zoals hij is, ziet hij wel degelijk kansen.

"Wat ik het mooiste vind aan het spel van City? Hun collectieve inzet om de bal terug te winnen na verlies en verder te gaan met aanvallen", sprak Simeone met veel respect over The Citizens. "Het voetbal dat zij spelen is fantastisch om te zien", ging hij verder.

De Argentijn is vol lof over de ontwikkeling die de koploper van de Premier League elk seizoen weer doormaakt. "Ze blijven maar verbeteren en zichzelf ontwikkelen. En ze hebben geweldige spelers die me wakker houden. Spelers als Raheem Sterling en Kevin De Bruyne zijn altijd actief en verliezen nooit de bal. Elke manager wil daarmee werken", eindigt hij zijn lofzang over City.

Toch weet Simeone dat er ook kansen in het vat zitten voor zijn gladiatorploeg. "We gaan spelen op een manier hoe we ze pijn kunnen doen. We moeten ons karakter gebruiken waarmee we al jaren spelen. Dit is een wedstrijd voor persoonlijkheden. Een spel voor voetballers. En wij als trainers moeten hen helpen, maar loslaten zodra de wedstrijd begint", laat voormalig middenvelder los over zijn strijdplan.

Simeone bombardeerde City ten slotte als favoriet voor een kans op de halve finale van het miljardenbal. "Maar of zij de druk voelen? Wij voelen dat allemaal. En ik weet dat ze de betere spelers hebben. Buitengewoon goede spelers zelfs. Maar we staan bij de laatste acht en ik heb de overtuiging dat we ze kunnen verslaan."