Nieuws

'Geen 'plan B voor het geval dat' bij de KNVB: Van Gaal leidt Oranje op het WK'

'Geen 'plan B voor het geval dat' bij de KNVB: Van Gaal leidt Oranje op het WK'

05-04-2022 07:21 Laatste update: 08:27

De KNVB loopt niet vooruit op een mogelijke afwezigheid van Louis van Gaal op het WK, meldt het Algemeen Dagblad. De bondscoach van het Nederlands elftal openbaarde zondagavond dat hij al geruime tijd aan prostaatkanker lijdt en zelfs al 25 keer bestraald is.

Dat de trainersklus er na het WK in Qatar op zit voor Van Gaal, was al langer bekend. Voormalig bondscoach Ronald Koeman staat al klaar om Oranje voor de tweede keer bij de hand te nemen. Deze week werd bekend dat de onderhandelingen tussen Koeman en de KNVB in een stroomversnelling zitten, maar de voormalig verdediger lijkt geen back-up voor het WK te zijn. Van een 'plan b voor het geval dat' is geen sprake, weet het AD: naar alle waarschijnlijkheid zal Van Gaal 'gewoon' de leidende man zijn in Qatar.

Van Gaal is bezig aan zijn derde periode als bondscoach van het Nederlands elftal en onder zijn leiding wist Oranje zich te plaatsen voor het WK. Zondagavond was de zeventigjarige Van Gaal te gast bij de talkshow Humberto waar hij het nieuws over zijn ziekte bekend maakte. Het nieuws was nog niet publiekelijk bekend, ook niet bij de internationals van het Nederlands elftal. "Zoiets vertel je niet aan mensen met wie je werkt, want dat heeft invloed op hun keuzes. Dus ik dacht: zij moeten het niet weten", was zijn verklaring.