Wedstrijdverslag

Paris Saint-Germain swingt weer eens: Neymar, Messi en Mbappé trefzeker

Paris Saint-Germain swingt weer eens: Neymar, Messi en Mbappé trefzeker

03-04-2022 22:55

Paris Saint-Germain had zondagavond geen kind aan FC Lorient. De Fransen wonnen met 5-1 en zag de gehele sterren-aanval op het scorebord staan. Mbappé was goed voor twee goals en drie assists, Messi maakte een eind aan zijn doelpuntendroogte en Neymar tekende voor twee treffers.

PSG had het lastig voor de interlandbreak: de Parijzenaren werden uit het miljardenbal geschoten door Real Madrid, de fans keerden zich tegen Messie en Neymar en in de uitwedstrijd tegen AS Monaco ging de nummer één uit de Ligue 1 hard onderuit. Tegen Lorient was het weer eens een feest om te spelen. Na twaalf minuten werd de ban, die van zeer korte duur was, gebroken. Messi vond Mbappé, die op zijn beurt Neymar wist te bedienen: 1-0.

Daarna kreeg Mbappé: de snelheidsduivel was goed voor de 2-0 en 3-0 en besloot een piekfijne assist te leveren bij de vierde treffer, die werd aangetekend door Messi. De dribbelkoning was pas goed voor twee Ligue 1-goals, maar voegt er nu eentje bij. Neymar zorgde met de 5-0 voor de kers op de taart.

Een ander heuglijk moment was dat Sergio Ramos weer eens op het veld te bewonderen was. De Spanjaard maakte zijn rentree na maanden blessureleed. PSG kreeg nog een goal tegen, maar dat was dan ook het enige smetje op de wedstrijd. Met nog acht wedstrijden op de teller en een voorsprong van twaalf punten lijkt PSG al praktisch kampioen van Frankrijk.