Nieuws

Conte over reserverol Bergwijn: 'Steven heeft nog veel ruimte voor verbetering'

Conte over reserverol Bergwijn: 'Steven heeft nog veel ruimte voor verbetering'

01-04-2022 17:13

Antonio Conte heeft op de persconferentie uitleg gegeven over zijn keuze om Steven Bergwijn vaak op de bank te zetten. De aanvaller maakte tijdens de interlandperiode een sterke indruk bij Oranje, maar moet het bij Tottenham Hotspur vaak doen met invalbeurten.

Bergwijn wist in de afgelopen twee oefenwedstrijden van het Nederlands elftal twee keer het net te vinden. Louis van Gaal heeft zich meerdere keren positief uitgelaten over de aanvaller, maar bij zijn club wordt hij door Conte vaak buiten de basis gelaten. "We hebben het hier over een speler met veel kwaliteit en potentie", vertelt de manager. "Hij is anders dan de andere spelers in onze selectie, hij is goed in de één-tegen-één als er weinig ruimte is, hij kan een man uitspelen en kansen creëren."

Conte heeft ook verbeterpunten voor de oud-PSV’er. "Ik denk dat Steven nog veel ruimte heeft voor verbetering en hij moet constant worden. Hij moet hard blijven werken. Hij is een speler die iets teweeg kan brengen. Hij kan kansen creëren voor zichzelf en anderen. Ik denk dat hij meer geloof in zichzelf moet hebben. Hij moet hard blijven werken, zowel met als zonder de bal, en het team helpen", aldus de Italiaanse oefenmeester.