Nieuws

Contractnieuws Sparta: Rankovic vertrekt, in gesprek met langst dienende speler

Contractnieuws Sparta: Rankovic vertrekt, in gesprek met langst dienende speler

25-03-2022 15:24

Alesandar Rankovic vertrekt net als de huidige trainer, Henk Fraser, aan het eind van het seizoen bij Sparta. Hij heeft besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen bij de Rotterdammers, meldt de club via de website.

Het is inmiddels bekend dat Maurice Steijn de opvolger wordt van de scheidende oefenmeester. Doordat Rankovic heeft besloten ook de deur op Het Kasteel achter zich dicht te trekken, kan de Hagenaar zijn eigen assistent-trainer meenemen.

De Serviër is bezig aan zijn tweede termijn bij Sparta. In 2020 toog hij naar ADO Den Haag om hoofdtrainer te worden bij de residentieclub. Die periode was weinig succesvol en hij werd ontslagen wegens teleurstellende resultaten. Begin februari 2021 keerde hij terug bij op Spangen.

Over de situatie rondom Bart Vriends bestaat nog geen duidelijk. De meest verdediger speelt al sinds 2016 voor Sparta en is daarmee de langst dienende speler in de selectie en beschikt over een aflopend contract. De onderhandelingen tussen beide kampen lopen nog, meldt de club in het persbericht.

Daarnaast zijn de verbintenissen van Michaël Heylen en Benjamin van Leer formeel opgezegd, bevestigt de club. De contracten van Tim Coremans, Mario Engels, Reda Kharchouch en Jeremy van Mullem zijn allen met één jaar verlengd.