Nieuws

Oranje zamelt geld in voor oorlogsslachtoffers Oekraïne via shirtveiling

Oranje zamelt geld in voor oorlogsslachtoffers Oekraïne via shirtveiling

25-03-2022 11:07 Laatste update: 11:08

De shirts van de spelers van het Nederlands elftal worden na afloop van de oefenwedstrijden tegen Denemarken en Duitsland geveild. UNICEF Nederland krijgt de opbrengst die de veiling met zich meebrengt. De organisatie gaat het geld besteden om Oekraïense gezinnen en kinderen te steunen.

Wie geïnteresseerd is om een shirt te bemachtigen kan bieden via de site MatchWornShirt.com. Op het moment dat Oranje aftrapt tegen Denemarken (op zaterdag 26 maart om 20.45 uur) kan men beginnen met bieden. Maandag 28 maart om 21.00 uur sluit de veiling. Dinsdag 29 maart om 20.45 uur rolt de bal bij Nederland - Duitsland, vanaf dan kan er geboden worden voor die shirts. Die veiling sluit op zaterdag 2 april om 15.00 uur.

Naast de gebruikelijke twee vlaggen van de teams die tegen elkaar spelen, staat er ook een Oekraïense vlag op de tenues van beide landen. Daarnaast wordt de tekst 'Together for Ukraine' duidelijk op de shirts getoond. Bij deze statements blijft het niet. Er worden de komende dagen meer acties ondernomen in de Johan Cruijff Arena, zoals bijvoorbeeld het warmlopen in speciale shirts en het spelen met blauw-gele aanvoerdersbanden.