Nieuws

Andere naam dan Van Nistelrooy genoemd bij PSV:  Dat lijkt me een reële keuze

Andere naam dan Van Nistelrooy genoemd bij PSV: "Dat lijkt me een reële keuze"

23-03-2022 12:10 Laatste update: 12:31

Volgens Willem van Hanegem doet PSV er goed aan om Henk Fraser aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer. De huidige keuzeheer van Sparta zwaait na afloop van dit seizoen af bij de club uit Spangen.

Bij ESPN wordt De Kromme gevraagd naar zijn favoriete kandidaat voor de vacante functie van coach bij de Eindhovenaren. "Henk Fraser. Dat lijkt me een reële, goede trainer", begint Van Hanegem zijn relaas in een groot interview met de betaalzender. "Van Nistelrooij zou het nu niet doen, toch? Ik denk heus wel dat hij capabel is, alleen nu moet hij mensen om zich heen verzamelen. Niet alleen mensen met een laptop. Nee, mensen die met voetbal bezig zijn."

Een eventueel nieuw dienstverband van Fred Rutten bij PSV, ziet de oud-trainer absoluut niet zitten. "Daar heb ik niet echt een gevoel bij. Dan zou je ook kunnen zeggen dat Guus (Hiddink, red.) dat kan doen." Extra ervaring in de staf kan volgens Van Hanegem geen kwaad. "Hij moet gasten hebben waar hij wat aan heeft, die niet altijd achter hem aanlopen. Niet per se om tegengas te geven, maar om te zeggen als het niet goed is."

Desalniettemin hoopt Van Hanegem wel dat Van Nistelrooy zijn naam gaat vestigen als trainer in het profvoetbal. "Ik zou het geweldig vinden als Van Nistelrooij een goede trainer wordt. Dat meen ik echt, want ik vind hem een geweldige gozer."