Nieuws

Van Hanegem helemaal klaar met maniertjes van Antony: Het gaat nu echt irriteren

Van Hanegem helemaal klaar met maniertjes van Antony: "Het gaat nu echt irriteren"

23-03-2022 11:11

Over de voetballende kwaliteiten van Antony bestaat volgens Willem van Hanegem geen enkele twijfel. De maniertjes van Ajax-buitenspeler wekken echter de nodige ergernis. Tijdens De Klassieker met Feyenoord (3-2 zege) vertolkte de Braziliaan een hoofdrol.

Nadat Antony in de 87ste minuut de Johan Cruijff Arena in extase had gebracht met zijn winnende doelpunt, pakte hij in de verlenging een rode kaart. Hij kreeg zijn tweede gele prent van arbiter Danny Makkelie wegens toneelspel. "Het gaat nu irriteren", vertelt Van Hanegem bij ESPN. "Op het begin deed hij nog normaal, maar sinds de Olympische Spelen met Brazilië - toen hij echt goed speelde - is hij veranderd."

In eerdere stadia viel Antony al in negatieve zin op. Hij is veelvuldig betrokken bij opstootjes in de voorbije maanden. "In elke wedstrijd kan hij zomaar twee keer rood krijgen. Ik wil hem geen kaarten aansmeren, maar doe het nou niet! Kom nou, jongen. Ga nou gewoon spelen", vervolgt De Kromme. "Hij moet gewoon normaal gaan doen en laten zien dat hij een heel goede speler is. Meer niet. Dat heeft niks te maken met mijn club (Feyenoord, red.)."

Met gevoel voor overdrijving gaat het Feyenoord-icoon in op de beuk van Lisandro Martínez aan Cyriel Dessers. Tot ontsteltenis van alles en iedereen bij de Stadionclub kende Makkelie de bezoekers geen strafschop toe. "Dessers krijgt een peer... voor hetzelfde geld is hij de rest van zijn leven invalide. Dat is niet overdreven. Als Martínez hem met zijn elleboog bij zijn oog raakt, slaat hij Dessers gewoon de rest van zijn leven ongelukkig."