Nieuws

Boymans gebruikte af en toe drugs: 'Het voelde alsof ik uit de gevangenis trad'

Boymans gebruikte af en toe drugs: 'Het voelde alsof ik uit de gevangenis trad'

21-03-2022 19:17 Laatste update: 19:24

Ruud Boymans genoot tijdens zijn actieve voetbalcarrière volop van alle verleidingen buiten het veld. De voormalig spits van onder meer FC Utrecht en AZ twijfelde op een bepaald moment of hij nog wel honderd procent voor het voetbal moest leven. Hij koos in overleg met familie en vrienden toch voor het heilige spelletje, al besloot hij wel meer te genieten van het leven.

"Ik ben blij en trots met wat ik gepresteerd heb. Als ik daar van tevoren voor had kunnen tekenen, dan had ik dat gedaan", vertelt Boymans bij de Cor Potcast. "Ik kan je wel een klein inkijkje geven. Nadat ik vertrok bij Willem ll tekende ik voor vier jaar bij FC Utrecht. In die zomervakantie ging ik voor de eerste keer naar Ibiza, waar ik in een undergroundclub terecht ben gekomen. Toevallig was dat de eerste keer dat ik aanraking kwam met drugs, deepsound en elektronische muziek. Ik realiseerde me dat er veel meer is dan alleen voetbal. Het voelde alsof ik uit de gevangenis trad. Niet vanwege het feesten, maar ook de energie en de muziek."

Na deze ervaring kreeg Boymans twijfels over zijn carrière en vroeg hij zichzelf af of voetbal hem nog gelukkig maakte. "Voetballers leven erg in een bubbel, dat is gewoon zo. Je hebt vrienden, familie en teamgenoten. Dat is het. Je maakt niets mee. Totdat ik vrijer ben gaan leven, heb ik mezelf niet ontwikkeld als persoon. Ik had net voor vier jaar getekend bij Utrecht..." In overleg met familie en vrienden besloot Boymans voetbal op één te laten, maar de teugels af en toe te laten vieren. Ik zocht de nachtclubs meer op."