Nieuws

Ajax bedenkt mooie oplossing voor shirt Antony: opbrengst naar goed doel

Ajax bedenkt mooie oplossing voor shirt Antony: opbrengst naar goed doel

21-03-2022 16:05

Ajax gaat het teruggebrachte Antony-shirt veilen. De Braziliaan droeg het shirt in de Klassieker, waarin hij een heldenrol vertolkte. De opbrengst zal naar de Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis gaan.

'Met de opbrengst van dit shirt kunnen wij de zorg voor ernstig zieke kinderen in het Emma Kinderziekenhuis nog beter maken. Het is fantastisch dat Antony zich samen met de Ajax Foundation inzet voor kinderen met kanker die de allerbeste zorg verdienen', luidt het statement van Ajax op de clubsite.

Zondag vlak na Ajax-Feyenoord (3-2) was Antony op weg om zijn shirt aan een van de vragende kinderen te geven, toen een volwassen supporter het shirt achter zijn rug om weggriste. Dit beeld werd door de camera’s vastgelegd en ging viraal. De supporter kreeg veel negatieve aandacht en binnen no time circuleerde ook zijn naam op het internet.

De man kreeg spijt en bracht het shirt terug naar de Amsterdammers. "Ik heb ervoor gekozen om het shirtje terug te brengen naar Ajax", aldus de supporter tegenover RTL Nieuws. "Die gaan er wat mee doen. Na al die ellende, ga je er toch anders over nadenken. Ik heb er spijt van. Verder wil ik het hierbij laten."