Nieuws

Antony-shirt weer teruggebracht naar Amsterdam: 'Ik heb er spijt van'

Antony-shirt weer teruggebracht naar Amsterdam: 'Ik heb er spijt van'

21-03-2022 14:45 Laatste update: 17:53

De Ajax-fan die na afloop van De Klassieker het shirt van Antony pikte, heeft het shirt teruggeven aan de Amsterdamse club. Naar eigen zeggen heeft de supporter spijt van zijn actie.

Na afloop van het duel knuffelde Antony innig met bekenden uit het publiek, waarna de man zijn kans schoon zag. Hij griste het shirt uit de handen van de Braziliaan en poseerde er later trots mee op zijn eigen Facebook-pagina. ESPN pakte de gebeurtenis op en plaatste een tweet die al snel viraal ging.

Het gevolg was dat de man vervolgens bedreigd werd. Via sociale media circuleerde al snel zijn naam en adres. Vervolgens besloot de man het shirtje terug te geven aan Ajax. "Ik heb ervoor gekozen om het shirtje terug te brengen naar Ajax. Die gaan er wat mee doen", vertelt hij aan RTL Nieuws. "Verder wil ik er niet veel over zeggen. Mensen trekken toch hun eigen conclusies."

De man rept over een 'ingeving' voordat hij zijn actie toelicht. "Na al die ellende, ga je er toch anders over nadenken. Ik heb er spijt van. Verder wil ik het hierbij laten, er staan al zoveel berichten op internet", besluit hij tegenover de commerciële zender. Een woordvoerder van Ajax bevestigt dat het shirt inmiddels weer terug is bezorgd bij de hoofdstedelingen.